Trods adskillige anmeldelser: Facebook reklamerer for dyrt, sofistikeret scam

Sådan ser reklamen på facebook ud, med få variationer. Bemærk, at den er delt 49 gange. (Illustration: Version2)

Sådan ser reklamen på facebook ud, med få variationer. Bemærk, at den er delt 49 gange. (Illustration: Version2)

Udenlandske svindlere udnytter Facebooks reklamefunktion til at lokke danskere i en dyr fælde. Problemet er løst, siger Facebook - men de problematiske sider er stadig online.

Et særligt snedigt scam orkestreret af britiske bagmænd huserer i danskernes Facebook-feed i disse dage. Det gør det kun, fordi bagmændene tilsyneladende uden problemer kan slå den samme svindler-artikel op gang på gang gennem Facebooks eget annoncesystem.

Annoncen spiller på alle de sædvanlige tangenter - man kan tjene nogle nemme penge gennem et nyt produkt, som angives til at være præsenteret i tv-programmet 'Løvens Hule', hvor iværksættere præsenterer deres ideer, opfindelser og koncepter.

Flere danskere har anmeldt svindelnummeret, herunder flere medarbejdere hos sikkerhedsvirksomheden Improsec, men også flere andre, som Version2 har været i kontakt med.

»Svindlerne spiller på alle de psykologiske kneb, de kan. At de ligefrem taler svindelnummeret lidt ned er særligt udspekuleret,« siger Claus Vesthammer, der som sikkerhedsmand blev særligt interesseret i kampagnen, idet den udbredes gennem Facebooks annoncesystem. »Normalt er kampagner nemme at gennemskue, men denne her er intelligent lavet. Det er social engineering, når det er bedst.«

Read the article here