Sikkerhedsrådgiver: en god kasse er intet værd, hvis du har et standardpassword

istock_000012421954large_it-sikkerhed[1].jpg

Det kan koste dyrt, hvis organisationer køber it-sikkerhedsudstyr uden at sikre sig, at der er god sikkerhedsadfærd i dagligdagen, lyder det fra sikkerhedsrådgiver hos it-virksomheden Improsec. .

Sådan lød budskabet fra Magnus Klaaborg Stubman, sikkerhedsrådgiver hos it-virksomheden Improsec, da han onsdag gæstede debatscenen på it-sikkerhedskonferencen Infosecurity.

Simpelt men alvorligt

»Det kan virke banalt, men det er enormt vigtigt, at der bliver lavet diskkryptering, og at computere eksempelvis låses, når medarbejderne ikke er til stede. Derudover ser vi desværre tit, at der bliver brugt standard-passwords i centrale it-systemer hos organisationer. Det er lige meget, hvor god en kasse du har købt - hvis du har et standardpassword, så er det intet værd,« sagde Magnus Klaaborg Stubman under oplægget.

Derudover er det vigtigt, at alle dele af en organisation indtænkes, når der arbejdes med it-sikkerheden, understregede han på konferencen og fremhævede, at han har set eksempler på, at to-faktor-godkendelse kun bruges enkelte steder i en organisation.

På oplægget fremhævede sikkerhedsrådgiveren, at organisationer og virksomheder kan have mangler i deres helt konkrete sikkerhedsprocedurer, der skal sikre ordentlig adfærd, når først uheldet er ude.

Read the article on Version2 here