Populære apps har udnyttet Android-brugere og snydt Google

Kinesiske app-udbydere beskyldes for at have snydt sig til annonce-penge. Google har nu fjernet to af deres apps, der er downloadet mere end 250 millioner gange.

Appsene CM File Manager og The Kika Keyboard har indsamlet data og oplysninger om brugerne - men det er uklart, hvad der er sket med de mange informationer.

Derudover har de systematisk snydt annoncørerne og krævet penge for kliks og downloads, som brugerne aldrig har foretaget.

Ekspert: Google kan gøre mere

Claus Vesthammer, som er sikkerhedsrådgiver ved Improsec, som er et firma, der giver IT-sikkerhedsrådgivning, forklarer, at Google godt kan gøre mere for at forhindre, at lignende snyd sker igen.

- De installerede apps har umiddelbart bedt om flere rettigheder end nødvendigt. De har fx adgang til information om, at andre applikationer bliver installeret. Google burde være mere kritiske i forhold til, hvilke rettigheder de stiller til rådighed for udviklere og reklamevirksomheder, siger han og fortsætter.

Han forklarer, at I de her konkrete sager handler det om, at brugeren ikke forholder sig kritisk til, hvilke rettigheder en app kan have.

- Alt for få forbrugere stiller spørgsmålstegn ved brugen af vores personlige data, siger han og fortsætter.

Read the article here